Boerenbedrijf van Familie Spierings

Den Dungen

Bezorggemeenten:
  • Sint Michielsgestel
  • ‘s Hertogenbosch
  • Uden
  • Meijerijstad
  • Bernheze.
Bezorgmomenten:
  • keuze 1: Vrijdag tussen 19:00-22:00

  • Keuze 2: Zaterdag tussen 9:00-12:00

De weidekoeien van Melkveebedrijf Spierings hebben vooral de taak om melk te produceren. Maar soms is er een koe teveel en gaat dan naar de slacht. Normaal gaat dat via een veehandelaar, een lange keten in om in de supermarkt te belanden. Hoe goed de boer zijn best ook doet om beter met dier en omgeving om te gaan, de consument ziet in de winkel geen verschil tussen het ene en het andere stukje vlees.
Koen Spierings kwam op het idee de koeien rechtstreeks te verkopen via HetVleespakket.nl. Je weet dan zeker dat je betrouwbaar vlees hebt van goede kwaliteit. Zo gaat de boer met z’n tijd mee. De koe kan nu regionaal en vers bij de boer gekocht worden, zonder dat je elke keer naar de boerderij hoeft te gaan. Ook weet je hoe en waar de koe heeft geleefd. Bij het melkveebedrijf in Den Dungen ben je welkom om naar de dieren te komen kijken.
De koe wordt klaargemaakt door een ambachtelijke slager en verdeeld in pakketten van 10 kg. Zo kan de rund in eerlijke delen verdeeld worden en heb je van ieder stukje vlees een mooie portie. Direct na het verpakken worden de pakketten gratis en ingevroren thuisbezorgd door Spierings. Hierdoor kan Spierings het vlees en de kwaliteit in de gaten blijven houden en is de reisafstand minimaal.
Melkveebedrijf Spierings is een generaties oud bedrijf op de vruchtbare grond van de Meierij. Dit is de van oudsher de moestuin van Den Bosch en de boerenregio waar het MRIJ-ras zijn oorsprong heeft. De MRIJ koeien groeien op in het natuurlijke landschap van Den Dungen. Ze leveren niet het meeste maar het beste vlees en melk. Het vlees heeft een sappige en volle smaak. De MRIJ koeien zijn heel sterk en zelfredzaam. De dieren zijn niet snel ziek en hierdoor is er geen preventieve antibiotica nodig. In de zomer gaan de koeien elke dag naar buiten om te grazen.

Over de MRIJ-runderen

Het MRIJ-ras ontleent zijn naam aan het gebied waar de koeien vandaan komen. Het gebied rond de Maas, Rijn en IJssel. Het is een echt Nederlands ras wat zijn oorsprong o.a. in oostelijk Brabant heeft. Het MRIJ-ras is een dubbeldoelras. Dat wil zeggen dat de koeien geschikt zijn voor het produceren van melk en daarnaast ook nog heel goed en lekker vlees leveren.

Omdat de koeien geschikt zijn voor melk en vlees zijn ze heel efficiƫnt met de grondstoffen en zo beter voor de omgeving. De koeien staan ook dicht bij de natuur. Ze leveren niet het meeste vlees of het meeste melk, maar het beste vlees en de beste melk. Het vlees heeft een sappige en volle smaak. De MRIJ koeien zijn heel sterk en zelfredzaam. De koeien zijn niet snel ziek en hierdoor is er geen preventieve antibiotica nodig. Wat de koeien wel nodig hebben is een gezond en afwisselend dieet en in de zomer naar buiten kunnen om te grazen.

De runderen zijn rustig en mak, wat zorgt voor hele fijne koeien om mee samen te werken. Melkveebedrijf Spierings kiest liever voor een koe die iets minder melk geeft, maar niet snel ziek is en wel een lekker stuk vlees geeft. Daarnaast zijn het prachtige dieren om in de wei te zien lopen.

Share This